Jos Cremers is geboren op 9 oktober 1946 te Oirsbeek.

Vanuit professie is hij uitvoerder schilder en als zodanig is hij dan ook werkzaam geweest bij een groot schildersbedrijf.

Sinds 1978 is hij werkzaam als beeldend kunstenaar, daarbij is zijn stijl figuratief. Jos maakt gebruik van aquarel en pastel als materiaal waarmee hij de thema's landschap, bloemenimpressies, stil-levens en portretten vormgeeft.


In de landschappen zoekt hij naar de grote lijnen die bepaalde regio's oproepen,
Met name van het Limburgse heuvelland,maar ook langs de uiterwaarden van de Maas of bos gebieden zijn de onderwerpen waar hij steeds weer door wordt geboeid.
Hierbij heeft hij zich als doel gesteld te streven naar een beeld vorm,waarin herkenbaarheid,gelaagdheid en kleur verwerking zich zodanig tot elkaar verhouden, dat ze in elkaar passen en een totaal beeld oproepen.
Een beeld waarin het gaat over kleur,sfeer en ruimte waarin het realisme van mindere betekenis wordt.

Werkwijze:
Zijn werken worden uitsluitend uitgevoerd op papier met aquarelverf.
Voor hem de meest boeiende en technische techniek,daarbij is het soms een grote uitdaging om de plassen water en kleuren in elkaar te laten vloeien en onder controle te houden.

Portretten:
Deze worden eveneens op papier uitgevoerd, maar dan met pastel krijt, ook wel met aquarelverf, maar dan gaat het meestal om fantasie portretten en is de gelijkenis van minder belang.

Zijn werk is hoofdzakelijk in particulier bezit.

Zie ook het filmpje op Lokale Omroep Stein. Let op: deze video opent in een nieuw scherm.